Bekleyin

Sentetik çim ilk 1960’larda Houston ABD’de kullanılmaya başladı. Amacı gerçek çim deneyimini daha uygun bir maliyete ve daha uzun ömürlü bir şekilde sağlayabilmekti. Son yıllarda geliştirilen yeni teknolojiler ile sentetik çim ile elde edilen performans sonuçları doğal çimden daha da iyi hale geldi. Mevcut dönemde uygulanan testler ile sentetik çim sporcu sağlığı ve oyun konforu açısından doğal çim sahaların önüne geçmiştir ve tüm bunları doğal çime göre daha az bir maliyet ile sağlayabilmektedir.
Doğal çimlerin farklı türlerinden dolayı her sahada aynı performansı ve oyun zevkini almak mümkün değil. Bu sebepten dolayı ise sentetik çim uluslar arası spor kuruluşlarınca daha da çok tercih edilmeye başlandı. FIFA, ITF, FIH gibi uluslar arası spor federasyonları sentetik çimde standardizasyona gitti ve tüm dünyada aynı performansı sağlayabilmek için bizim gibi üretici firmalara taleplerini ilettiler.
Bu kuruluşların beklentilerine göre sporcu sağlığı, oyun konforu, sahanın dayanıklılığı gibi konular üzerinde birlikte uzun süren araştırmalar yapıldı ve bunun neticesinde ortaya çıkan standartlar artık dünya kupaları dahil olmak üzere tüm ulusal ve uluslar arası müsabakalarda uygulanmaya başlatıldı.

Karşılaştırma

Zaman

Sentetik çim sahaların en önemli özelliklerinden birisi zaman konusunda doğal çime göre çok daha karlı olmasıdır. Doğal çim sahalarda oynanan oyunlardan sonra sahanın 1 gün dinlendirilmesi, sert oyunlardan sonra belli bölgelere tamir uygulanması (özellikle ceza sahası kısmında), yağmurlu veya karlı havalarda zeminin drenajı ve tekrar toparlanması gibi bir çok bekleme süreleri var.

Sentetik çim sahalarda ise peş peşe oyun oynanabilir, oyunun yoğun geçen bölgelerine tamir uygulamaya gerek yoktur. Hava şartlarından dolayı çim veya zemin etkilenmez, drenaj kanalları doğru bir şekilde yerleştirilmiş ise en çetin hava şartlarında bile oyuna devam edebilirsiniz.

Doğal çim sahalarda günlük ortalama 4 saat oyuna karşılık sentetik çim sahalarda 12 saate çıkan kullanım süreleri yatırımcı için daha çok kazanç demektir. Karlılık açısından da böylece sentetik çim sahalar daha avantajlı ve kısa sürede maliyetine çıkarabilme yetisine sahiptir. Aşağıdaki tabloda zaman açısından karşılaştırmayı rakamları ile daha net görebilirsiniz.

Daha çok oyun = daha çok verim = daha çok gelir

yıllık kullanım süresi saat

Maliyet

Sentetik çimin ilk kuruluş maliyeti doğal çime göre daha yüksek olsa da, yıllık sabit düşük bakım maliyetleri sentetik çimi yatırımcının gözünde son derece karlı hale getirir. Doğal çim sahalarda olduğu gibi sulama, ilaçlama, gübreleme, maç sonrası yıpranan bölgelere yama (yeniden çim ekme) gibi yüksek bakım maliyetleri yoktur. Bu maliyetler zaman geçtikçe doğal çimin yapısı gereği yıpranmadan dolayı her sene artar.

Sentetik çimin ise temizliği ve bakımı son derece ucuz ve basittir. Özel bir temizlik fırçası ile periyodik fırçalama ve aşırı sıcak havalarda serinletmek amaçlı sulamak yeterlidir. Sahanın kullanım sıklığına bağlıda senede en fazla bir kere granül takviyesi gerekebilir.

Netice itibari ile doğal çim gibi pahalı ve uzun süren bakım maliyetleri yoktur, bu da yatırımcıya kısa bir dönemde kar olarak geri dönmeye başlar.

Aşağıdaki grafiklerde 6.000m² nizami bir saha için kar ve maliyet hesaplamaları yapılmıştır. Aradaki fark daha net gösterilmektedir. İlk seneye kuruluş maliyeti dahil edilerek, sentetik çim sahanın saatlik geliri 50€, doğal çimin saatlik geliri 100€ varsayılarak, 7 senelik kar ve maliyet grafikleri hazırlanmıştır.sentetik çim yıllık kardoğal çim yıllık kar

Güvenlik ve Performans

Sporcu sağlığı ve performansı açısından FIFA’nın yaptırdığı onlarca test sonuçları doğrultusunda sentetik çimin daha yararlı olduğu ortaya çıkmıştır. Çimin yapısı ve kullanılan dolgu malzemeleri oyuncuların sakatlanma riski minimize etmektedir. Yine aynı şekilde oyuncular üzerinde uygulanan koşma, durma ve çeviklik testleri sonucunda sentetik çimin oyuncularda %15-%20 arasında performans artışı görüldü.

Hava koşulları ve Dayanıklılık

FIFA standartlarında üretilen sentetik çim halılarım UV korumalı olup, yağmur, kar ve soğuk hava koşullarına son derece dayanıklıdır. Doğru şekilde drenaj uygulaması yapıldığı taktirde doğal çimdeki gibi sahanın kuruması ve ya çamurlanması gibi sorunlar yaşanmamaktadır.

Çevre dostu

Sentetik çim sahalarında sulama, ilaçlama ve gübreleme gibi uygulamalar yoktur. Böylece doğal çime karşın yılda 30 ton civarında su tasarrufunda bulunmuş olursunuz. Ayrıca çevreye zararlı ilaçlama ve gübre uygulamasından da kaçınmış olursunuz. Sentetik çimin polietilen veya polipropilen yapısı gereği zararlı bakteriler veya mikro organizmaları da içerisinde barındırmaz.

Standardizasyon

FIFA quality concept (FQC) kapsamında tüm dünyada sentetik çim sahalarda aynı şekilde verimi almak mümkündür. Böylece deplasman maçlarında ortaya çıkan saha farklılıkları da ortadan kaldırılmış, her yerde ve iklimde aynı oyun konforu ve güvenine sahip olunmuştur.

Sentetik çim doğal çime alternatif olarak üretilmiştir. Temel özellikleri olarak görünüm ve kullanım şartları açısından iki ürün birbirine eşdeğerdir.

 

Sentetik Çim - Suni Çim, doğal çimin kullanımla ilgili sınırlarının olmasından dolayı üretilmiştir. Ancak ilk nesil suni çim halılar özellikle futbol oynamak için uygun değildi. Bu sebepten dolayı ilk nesil suni çim halıların profesyonel yâda uluslararası seviyedeki futbol müsabakaların oynanacağı sahalara döşenmesine izin verilmedi.

 

Kauçuk granül dolgulu, polietilen iplikten dokunan son sistem sentetik çim - suni çim halıların sektöre sunulması ile birlikte hızla nizami ölçülerdeki futbol sahalarında da sentetik çim - suni çim kullanılmaya başlandı. FİFA nın almış olduğu bir karar ile de 2004–2005 futbol sezonu ile birlikte tüm UEFA seviyesindeki maçlarda dâhil olmak üzere futbol stadyumlarına sentetik çim - suni çim kaplanmasını ve tüm resmi ve uluslararası müsabakalar sentetik çim - suni çim halı ile kaplanmış sahalar üzerinde de oynanmasına onay verdi.

 

Günümüzde sentetik çime olan ilgi artarak devam etmektedir, sportif amaçlı kullanımın yanı sıra dekoratif amaçlı kullanımda hızla artmaktadır. Bunun nedeni sentetik çim halıların doğal çime göre önemli avantajlarının olmasıdır

 

Suni ve Sentetik Çim Halılar sadece spor alanlarında değil bir çok alanda kullanılabilir. Örneğin Çimlere Basmayınız yazısı artık tarih oldu diyebiliriz.

 

Neden Suni - Sentetik Çim Halı

 

1 - Tüm hava koşullarında daha iyi performans göstermesi;

 

Günümüzde küresel ısınma ile birlikte dünyanın bir çok bölgesi ekstrem hava koşulları görülmektedir. Aşırı yağış, kuraklık, soğuk ve sıcak ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde sıkça gündeme gelmektedir. Bu sebeplerden dolayı doğal çim sahaların bakımı çok zorlaşmıştır ve çoğu zaman spor yapmaya elverişli düzeyde olamamaktadır. Öte yandan sentetik çim - suni çim tüm hava ve coğrafi koşullarda ideal performans sergiler.

 

2- Toplam maliyetinin doğal çimden daha düşük olması;

 

Sentetik çim sahalar yapılması için gerekli ilk yatırım maliyeti doğal çime göre daha yüksek olmasına rağmen sentetik çim halıların çok uzun yıllar değiştirmeye gerek kalmadan kullanılabilinmesi, doğal çim halılara göre nerdeyse hiç bir bakım maliyetinin olmaması ve uzun vadede doğal çime yapılacak harcamalar da da göz önünde bulundurulursa sentetik çim- suni çim halının toplam maliyeti doğal çime göre daha düşük olmaktadır.

 

Doğal çimle kaplı sahalarda günlük oynama süresinde kısıtlamalar olması bu limitlerin sentetik yüzeyli çim halı sahalarda olmaması nedeni ile de sentetik çim sağlayacağı gelir potansiyeli açısından doğal çime göre daha avantajlıdır.

 

3 - Toplam kullanım ömrünün uzun olması;

 

Yeni nesil sentetik çimler uzun yıllar süren kullanım ömrüne sahiptir. Bu süre doğal çime göre oldukça fazladır. Bu durum özellikle halı saha yatırımcıları için büyük avantaj teşkil etmektedir. Bir kere yaptıkları yatırımdan sonra yıllar boyunca bir daha yatırım yapmayacak olmaları toplam karlılıklarını doğal çime kıyasla ciddi oranda arttırmaktadır.

 

Suni Çim ve Spor

 

Son yıllarda talebi en çok artan ürünlerin başında sentetik çim - suni çim halı gelmektedir.Doğal çimlerin bakım giderleri,sulama maliyetleri,harcanan zaman ve en önemlisi istenen sonuçların her zaman alınamaması gibi sebeplerden dolayı suni çim - sentetik çim halıya talepte artmıştır.

 

Bunların yanı sıra mekâna verdiği görsel güzellik ve kullanım kolaylığı bu tip ürünlerin ön plana çıkmasına sebep olmuştur.

 

Doğal çime alternatif olarak üretilen sentetik çim, top oynama şartlarını doğal çim zemindeki etkileşimlerin aynısını birebir vermesi amacıyla uygulanıyor ve piyasaya sunuluyor. Sentetik çimin amaçlarından biride, doğal çime yönelik olduğu için özellikler neredeyse aynıdır. Tüm dünyada FIFA turnuvalarının eleme maçları suni çim üzerinde yapılmaktadır.

 

Suni çim ile yapılmış bir sahayı, doğal çimle karşılaştırıldığında çok daha ucuz olduğu görülür. Sahanın bakımına harcanan zamandan ve masraftan tasarruf edilmesinin yanı sıra, doğal çim sahalara göre suni çim halı sahalar çok daha fazla oyun süresi sağlar. Ayrıca tüm hava şartlarında doğal çimden daha çok performans göstermektedir.

 

Suni çim halıların ömrü düzenli bakımla beraber yaklaşık 10 yıl gibi bir zamana ulaşır. Sentetik çim doğal çime alternatif olarak üretilmiştir. Temel özellikleri olarak görünüm ve kullanım şartları açısından iki ürün birbirine eşdeğerdir.

 

 

Son yıllarda talebi en çok artan ürünlerin başında sentetik çim - suni çim halı gelmektedir. Doğal çimlerin bakım giderleri, sulama maliyetleri, harcanan zaman ve en önemlisi istenen sonuçların her zaman alınamaması gibi sebeplerden dolayı suni çim - sentetik çim halıya talepte artmıştır.

 

Bunların yanı sıra mekâna verdiği görsel güzellik ve kullanım kolaylığı bu tip ürünlerin ön plana çıkmasına sebep olmuştur.

 

Doğal çime alternatif olarak üretilen sentetik çim, top oynama şartlarını doğal çim zemindeki etkileşimlerin aynısını birebir vermesi amacıyla uygulanıyor ve piyasaya sunuluyor. Sentetik çimin amaçlarından biride, doğal çime yönelik olduğu için özellikler neredeyse aynıdır. Tüm dünyada FIFA turnuvalarının eleme maçları suni çim üzerinde yapılmaktadır.

 

Suni çim ile yapılmış bir sahayı, doğal çimle karşılaştırıldığında çok daha ucuz olduğu görülür. Sahanın bakımına harcanan zamandan ve masraftan tasarruf edilmesinin yanı sıra, doğal çim sahalara göre suni çim halı sahalar çok daha fazla oyun süresi sağlar. Ayrıca tüm hava şartlarında doğal çimden daha çok performans göstermektedir.

 

Suni çim halıların ömrü düzenli bakımla beraber yaklaşık 10 yıl gibi bir zamana ulaşır. Sentetik çim doğal çime alternatif olarak üretilmiştir. Temel özellikleri olarak görünüm ve kullanım şartları açısından iki ürün birbirine eşdeğerdir.

 

Çim Halının Üstün Özellikleri:

Azaltılmış kayganlık
Hareket imkânını arttırıcı tasarım ve uygulama
Aşınmaya karşı dayanıklılık
Azaltılmış kum kullanımı
Zemin uygunluğu ve topun zıplama normu
Sakatlanma riskini azaltan uygulama
Güneş ışınına dayanıklılık
Estetik Görüntü

 

Doğal çimin en büyük deformasyona uğradığı iki faktör vardır. Hava şartları ve aşırı kullanım!

Aşırı sıcak veya aşırı soğukta sentetik çim çok yüksek dayanıklılık gösterir. Aşırı kullanım ise doğal çimi çok çabuk yıpratır. Doğal çimi günde 2–3 saatten fazla kullanamazsınız. Sık kullanıldığı zaman muhakkak sorun yaratır. Ama sentetik çimin bu tür sorunları yoktur.

 

Doğal çime göre bu konuda yüzde 100 avantajlıdır. Yağmurlu havalarda doğal çimli olan sahaları çok gerekli değilse kullanılmaz. Kamp yapmak amacıyla otele gelen profesyonel kulüpler hava şartları nedeniyle zaman zaman doğal çimleri kullanma fırsatı bulamayabilirler. Diğer taraftan sentetik çim olduğu zaman yağmurlu havada karlı havada olsa rahatlıkla oynatabilirsiniz. Su birikintileri olmaz. Çünkü ona göre bir drenaj altyapısı gerçekleştirilir.

 

Drenaj altyapısına uyulduktan sonra birikinti yapmaz. Doğal çimdeki su tutma özelliğinden daha avantajlı bir su çekme özelliği vardır. Doğal çimin tabiatı itibarı ile zamanla aynı alan da farklı renk tonlarına bürünmesine karşılık sentetik çim ipliğinde bulunan U.V katkısı ile uzun süre rengini korur.

Çim halı, doğal çimin alternatifi sentetik bir üründür. Kullanışlı ve kolay temizlenebilen, bahçeye ve balkona uygulanabilen doğal görünümlü modeller mevcuttur. Sportif amaçlı suni çim modellerimiz de mevcuttur.

Çim halı modellerimiz dekoratif kullanım için özel olarak üretilmiştir. 7mm hav boyundan 55mm hav boyuna kadar doğal çim görünümlü özel çim halı modelleri Türkiye’de sadece Reform Sports’ta. Bahçe suni çim modelleri doğal çimi aratmayan bir görünüme sahiptir.

Balkon ve bahçe için üretilmiş özel yapay çim modellerimiz ile hayatınızı kolaylaştırıyoruz. Doğal görünümlüsünden halı görünümlüsüne kadar iç ve dış mekan uyumlu ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Çim halı, iplik olarak yeşilin tonlarında sentetik fibrile veya monofilament iplikler kullanılan, 5mm ve 55mm arasında hav boyuna sahip tufting makinelerinde dokunan halı türüdür.

İplikler taban bezi üzerine dikilerek istenilen boyda kesilir, ardından lateks taban kaplaması uygulanır. Bu sayede çok daha dayanıklı olan Çim Halı modellerimiz iç mekan ve dış mekan kullanımına uygundur.

Çim halı kulanım alanları dekoratif ve sportif olarak 2 ana kategoriye ayrılmaktadır.

Dekorasyon ve peyzaj amaçlı kullanılan çim halılarımızın hepsi dolgusuz ve hemen kullanıma hazır halde satılmaktadır. 5mm ve 15mm hav boylarında düz dekorasyon ucuz çim halı modellerimizden 18mm ve 55mm arasında hav boylarında üretilen doğal çim görümlü monofilament modellerimize kadar geniş bir peyzaj ürün yelpazemiz mevcuttur.

Bahçe, balkon ve benzeri alanların şekline uygun hale getirmek için bir maket bıçağı kullanmak yeterlidir. Büyük alanlara yapılan uygulamalarda ek yerlerinden birleştirmek gereklidir. Bu konuda montaj ekibimiz destek vermektedir.

Doğal Çim Görünümü Nasıl Elde Ediliyor?

Doğal çim görünümlü çim halı modellerimizi monofilament iplikler ile tasarladık. Monofilament iplikler yeni nesil, daha dayanıklı ve tamamen çim görünümündedir. Zeytin yeşili ve doğal yeşil renklerde iki renk iplik kullanımı yanı sıra aralarda hem dolgu hem de doğal çim görünümü veren kıvırcık sarı renkli iplikler kullanılmaktadır.

Dekoratif Çim Halı Kullanım Alanları

  • Bahçe çim halı modelleri
  • Balkon çim halı modelleri
  • İç mekan çim halı modelleri
  • Duvar çim halı kaplama uygulaması
  • Vitrin çim halı uygulamaları
  • Stüdyo suni çim uygulamaları
  • Vip Kırmızı çim halı uygulamaları
  • Puzzle çim halı modelleri
  • Sarı, gri, mavi renklerde çim halı uygulamaları

Sportif Çim Halı:

Sportif amaçlı kullanılan suni çimlerimizi 3 ana grupta inceleyebiliriz. Dolgusuz, kum dolgulu ve 3. jenerasyon olarak bilinen kum ve granül dolgulu spor yapay çim modelleri Reform Sports Ar-Ge bölümü tarafından geliştirilmiştir.

Sportif Çim Halı Kullanım Alanları

  • Dolgusuz futbol ve çok amaçlı çim halı
  • Dolgusuz golf çim halı modelleri
  • Kum dolgulu tenis çim halı modelleri
  • Kum dolgulu çok amaçlı suni çim halı modelleri
  • Kum ve granül dolgulu halı saha suni çim modelleri
  • Kum ve granül dolgulu profesyonel futbol çim halı modelleri
  • Kum ve granül dolgulu hokey ve rabi çim halı modelleri

Spor Zemini Olarak Çim Halı Genel Özellikleri Nelerdir?

Spor zeminlerinde kullanılan suni çim modelleri spesifik olarak branşa özel tasarlanarak üretilmektedir. Örneğin golf için çok sık dokunmuş, golf topuna vuruşu engellemeyecek 13mm ve 15mm gibi kısa hav boylarında yoğun ve kolay temizlenebilen özel bir halı üretilmektedir.

Tenis kortları için ürettiğimiz modellerimizde tenis topunun yerden hızlıca sekebilmesi için silis kum dolgu kullanıyoruz ve 18mm ila 30mm arasında ürettiğimiz sentetik çimleri kullanıyoruz.

Futbol kategorisine geldiğimizde ise halı saha ve profesyonel olarak ikiye ayrılan ürün gamımız mevcuttur. Halı sahalar için 40mm ekonomik çim halı modellerimiz de aynı görünüme sahiptir.

Spor için üretilmiş suni çim modellerimizi bulabilirsiniz.

Çim halı bahçe ve balkon için ya da aklınıza gelebilecek her türlü iç ve dış mekanda oldukça kullanışlıdır. Kolay montajlanır, küçük ve düz alanlarda kendi kendinize montajını yapabilirsiniz. Bir maket bıçağı ile kolayca şekil verebilirsiniz.

Çim Halının Bakımı

Kirlendiğinde kolayca temizlenebilen bir üründür. Her türlü süpürge ile süpürebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz gibi yıkayabilirsiniz.

Spor alanlarında granül ve kum dolgusu olduğu için süpürmek yerine dal, yaprak ve çöp gibi şeyleri el ile temizlemek daha sağlıklı olacaktır. Doğal çimlerin bakım giderleri, sulama maliyetleri, harcanan zaman ve en önemlisi istenen sonuçların her zaman alınamaması gibi sebeplerden dolayı suni çim (sentetik çim) halıya talepte artmıştır.Bunların yanısıra mekana verdiği görsel güzellik ve kullanım kolaylığı bu tip ürünlerin ön plana çıkmasına sebep olmuştur.


Doğal çime alternatif olarak üretilen sentetik çim, top oynama şartlarını doğal çim zemindeki etkileşimlerin aynısını birebir vermesi amacıyla uygulanıyor ve piyasaya sunuluyor. Sentetik çimin amaçlarından biride, doğal çime yönelik olduğu için özellikler neredeyse aynıdır.Tüm dünyada FIFA turnuvalarının eleme maçları suni çim üzerinde yapılmaktadır.
Suni çim ile yapılmış bir sahayı, doğal çimle karşılaştırılğında çok daha ucuz olduğu görülür.Sahanın bakımına harcanan zamandan ve masraftan tasarruf edilmesinin yanı sıra, doğal çim sahalara göre suni çim halı sahalar çok daha fazla oyun süresi sağlar.Ayrıca tüm hava şartlarında doğal çimden daha çok performans göstermektedir.Suni çim halıların ömrü düzenli bakımla beraber yaklaşık 10 yıl gibi bir zamana ulaşır.
Sentetik çim doğal çime alternatif olarak üretilmiştir.Temel özellikleri olarak görünüm ve kullanım şartları açısından iki ürün birbirine eşdeğerdir.


Çok az bakım gerektiren, her türlü hava şartlarında doğal çimden çok daha iyi performans gösteren ve 10 yıla kadar ömrü olan saha hayal edin. Sentetik çim sahaların su geçirgenliği çok fazla olduğundan altyapısı iyi hazırlanmış sahalarda zeminde su birikmesi söz konusu değildir. Günün 24 saati ve yılın 365 günü kullanılabilen bir saha düşünün.


Ayrıca FIFA suni çimin faydalarını onaylamıştır ve şu anda tüm dünyada FIFA turnuvalarının eleme maçları suni çim üzerinde yapılmaktadır.

1- Hava Koşulları



Günümüzde küresel ısınma ile birlikte dünyanın bir çok bölgesi ekstrem hava koşulları görülmektedir. Aşırı yağış, kuraklık, soğuk ve sıcak ülkemizde ve dünyanın bir çok yerinde sıkça gündeme gelmektedir. Bu sebeplerden dolayı doğal çim sahaların bakımı çok zorlaşmıştır ve çoğu zaman spor yapmaya elverişli düzeyde olamamaktadır. Öte yandan sentetik çim – suni çim tüm hava ve coğrafi koşullarda ideal performans sergiler.

2- Maliyet



Sentetik çim sahalar yapılması için gerekli ilk yatırım maliyeti doğal çime göre daha yüksek olmasına rağmen sentetik çim halıların çok uzun yıllar değiştirmeye gerek kalmadan kullanılabilinmesi, doğal çim halılara göre nerdeyse hiç bir bakım maliyetinin olmaması ve uzun vadede doğal çime yapılacak harcamalar da da göz önünde bulundurulursa sentetik çim- suni çim halının toplam maliyeti doğal çime göre daha düşük olmaktadır.
Doğal çimle kaplı sahalarda günlük oynama süresinde kısıtlamalar olması bu limitlerin sentetik yüzeyli çim halı sahalarda olmaması nedeni ile de sentetik çim sağlayacağı gelir potansiyeli açısından doğal çime göre daha avantajlıdır.

3- Uzun Ömür



Yeni nesil sentetik çimler uzun yıllar süren kullanım ömrüne sahiptir. Bu süre doğal çime göre oldukça fazladır. Bu durum özellikle halı saha yatırımcıları için büyük avantaj teşkil etmektedir. Bir kere yaptıkları yatırımdan sonra yıllar boyunca bir daha yatırım yapmayacak olmaları toplam karlılıklarını doğal çime kıyasla ciddi oranda arttırmaktadır.

 

 

Suni çim halı genel özellikleri, kullanım amacına göre değişiklik göstermektedir. Sportif amaçlı ve dekoratif amaçlı kullanılabilen suni çim halı genel özelliklerini bu yazımında detaylı şekilde bulabilirsiniz.

Suni çim halı, tufting makinesi ile dokunan bir tür saçaklı halıdır. Sentetik özel yapım yeşil tonlarında iplikler ile dokunur. Bu iplik modelleri ikiye ayrılır; fibrile ve monfilament olarak. Fabrikamızda tam otomatik olarak dokunan yapay çim halılarımız çeşitli hav boylarında üretilebilmektedir. 5mm’den 70mm’e kadar sentetik çimler ürün gamımızda mevcuttur.

Dekoratif yani peyzaj amaçlı kullanılan sentetik çim halı modellerimiz hem fibrile hem de monofilament ipliklerden üretilebilmektedir. Onlarca model arasından seçim yapabilmek için bizi arayarak destek alabilirsiniz.

Fibrile olarak üretilen dekoratif çim modellerimiz genellikle kısa hav boylarında üretilmektedir. Uygun fiyatlı ürünlerdir. 5mm, 8mm, 10mm, 11mm, 15mm ve 20mm gibi dekoratif yapay çimmodellerimiz mevcuttur. Ayrıca bu modeller açık yeşil, koyu yeşil renkte ve kırmızı dekoratif çim halı olarak da üretilebilmektedir. Diğer renklerde de üretim yapabilmekteyiz, farklı renkler için lütfen bizi arayınzı.

Doğal çime en yakın görünüme sahip modellerimiz monofilament iplikler ile üretilmektedir. Doğal çim görünümlü suni çim halı üretebilmek için açık ve koyu yeşil özel monofilament iplikler ile birlikte kıvırcık sarı iplikler de bu yeni nesil halılarda kullanılmaktadır.

Türkiye’de 50mm dekoratif çim üreten tek firma olmanın gururunu taşıyoruz.

Dekoratif monofilament serimiz Türkiye’de ve dünyada peyzaj amaçlı suni çim modelleri arasında lider konumdadır. Üretimimiz 20mm’den 50mm hav boyuna kadar mevcuttur.

Sportif amaçlı çim halılar hem monofilament hem de fibrile iplikler ile üretilebilmektedir. Sportif olarak futbol sahalarında, teniskortlarında, golf sahalarında, çok amaçlı sahalarda, çim hokeyisahalarında, amerikan futbolu ve ragbi sahalarında çok sık olarak tercih edilebilmektedir. Suni çim halı kullanımı bir çok spor federasyonu tarafından resmi olarak kabul edilmiştir. Federasyonlar her spor için belirli sentetik çim zemin standartları belirlemiştir. Örneğin futbol için Fifa 1 Star ve Fifa 2 Star standartları mevcuttur. Tenis için ITF standartları mevcuttur, zeminler teniste hıza göre sınıflandırılmaktadır.

  • Futbol için suni çim zemin özellikleri; 40mm, 50mm, 55mm, 60mm hav boylarında olabilir. Yeşil tonları ve kenarda kiremit rengi halılar kullanılabilir. Halı saha yapımı için kullanılır. Amerikan futbolu ve ragbi için de kullanılabilir.
  • Sentetik tenis kortu için zemin özellikleri: 20mm, 22m, 26mm ve 30mm hav boylarında olabilir. Açık ve koyu yeşi, kırmız halılar kullanılabilir.
  • Çok amaçlı sahalar için zemin özellikleri: tenis kortu zeminleri ile benzer özelliklere sahiptirler.
  • Golf için sentetik çim zemin özellikleri: 10mm – 15mm hav boylarında olabilir. Diğer modellerimize göre çok daha sık dokunmuş yoğun özel bir halıdır. Golf oyunu için özel üretil

 



Çim halıda EN KALİTELİ ÜRÜNLER EN UYGUN FİYATLAR bilgi için lütfen bize ulaşın.. www.cimhali.com.tr