Bekleyin

çim halı çeşitlerimize  www.cimhali.com.tr   den  baka  bilirsiniz 

Yeni nesil Suni Çim halılar özellikleriyle, bakımı zor ve pahalı geleneksel doğal çimler için mükemmel bir alternatif oluşturmaktadır. Bir daha asla çim biçmenize veya sulamanıza gerek kalmayacak. Suni çim halı sayesinde doğal çim zeminlerde olduğu gibi mevsimsel bakım, gübreleme ve ayıklama derdi ortadan kalkar. Ayrıca sentetik çimlerimiz her zaman yeni bir görünüm ve dayanıklılık sağlamak amacıyla yüksek UV korumalı olarak imal edilmektedir.Son yıllarda üçüncü nesil yani hem kum hem de granül dolgulu suni çim halı modellerinin piyasaya çıkması ile spor zeminleri bakımı çok daha kolay olan ve yıllarca kullanılabilen bu ürün ile hızlıca kaplanmaya başlandı. Spor sahalarının her çeşidi için özel bir suni çim halı modelimiz mevcuttur.
 

Çim halı, iplik olarak yeşilin tonlarında sentetik fibrile veya monofilament iplikler kullanılan, 5mm ve 55mm arasında hav boyuna sahip tufting makinelerinde dokunan halı türüdür.

İplikler taban bezi üzerine dikilerek istenilen boyda kesilir, ardından lateks taban kaplaması uygulanır. Bu sayede çok daha dayanıklı olan Çim Halı modellerimiz iç mekan ve dış mekan kullanımına uygundur.

 

Doğal Çim Görünümü Nasıl Elde Ediliyor?

Doğal çim görünümlü çim halı modellerimizi monofilament iplikler ile tasarladık. Monofilament iplikler yeni nesil, daha dayanıklı ve tamamen çim görünümündedir. Zeytin yeşili ve doğal yeşil renklerde iki renk iplik kullanımı yanı sıra aralarda hem dolgu hem de doğal çim görünümü veren kıvırcık sarı renkli iplikler kullanılmaktadır.

spot  ve  uygun  çimler    doğal     gürünümlü çimler   stokta  mevcuttur 

Çim Halı

Dekoratif Çim Halı

Suni Çim Halı, görünüm olarak doğal çime çok yakın görünüme sahip, maliyet ve bakım konusunda çok daha ekonomik olan çim halılara dekoratif çim halı denir.

Küresel ısınmanın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde, suyun verimli kullanımı sentetik çim halıyı spor alanları dışında dekorasyon ve peyzaj amaçlı da kullanılmasına sebep olmuştur.

Doğaya ve mimari yapıya uygun olarak tasarlanan dekoratif sentetik çim halılar, doğal çime göre daha ekonomiktir.

Doğal çim ile kıyaslandığında çim halı bakımının kolay olması  ve istenilen sonucun alınması yönünden de oldukça avantajlıdır.  Uzun ömürlü ve kullanışlı suni çim halılar, dekorasyon ve peyzaj alanında son yıllarda oldukça tercih edilmektedir.

Yeni nesil Dekoratif sentetik çim halı modellerimiz, monofilament iplikler ile daha doğal görünümlü ve isteğe bağlı olarak çift renkli üretilmektedir.

İlke Sport olarak balkon çim halı, bahçe çim halı, çatı iç ve dış bütün mekanlarda sentetik çim halı uygulamamız mevcuttur. Çim halı m2 fiyatları için bizimle iletişim kurunuz.

Çim Halı Kullanım Alanları

  • Alışveriş Merkezleri Dinlenme Alanları için Dekoratif Suni Çim
  • Havaalanları Bahçe ve Dinlenme Alanları için Yapay Dekoratif Suni Çim
  • Otel ve Moteller
  • Apartman Bahçeleri için Dekoratif Suni Çim
  • Golf sahası ve yeşillikler
  • Cami ve kiliseler
  • Parklar ve dinlenme tesisleri
  • Kamu binaları, sokak ve meydanlar
  • Evcil hayvan barınakları
  • Okullar
  • Yüzme havuzu çevreleri

Dekoratif Suni Çim Halı Özellikleri

  • Çim halılar doğal çim kadar yoğun ve maliyetli bakım gerektirmez
  • Dekoratif suni çim halı 4 mevsim yeşil görünür
  • Suni çim halı düşük maliyetlidir
  • Çim Halı kolay ve pratik montaj yapılır
  • Doğal çime göre daha uzun ömürlü
  • Susuz bahçe diyede adlandırılan çim halı sulama gerektirmez

Çim Halı Temizliği Nasıl Yapılır

Suni çim halılar genelde dış mekan ürünleri olduğu için biriken pislikleri veya havadaki tozu toplarlar ve içine hapsederler. En iyi temizleme yöntemi normal halılarda olduğu gibi elektrik süpürgesidir.

Hortum ile su tutarak suni çim temizliği yapılabilinir. Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de malzeme plastik esaslı olduğu için sigara ateşi gibi şeylerden korumanız gerekir.

Dekoratif suni çim Halı temizliğine dikkat etmek gerekir. Çim Halı içinde sakız, kabuk vs. gibi maddeleri temizleyerek dekoratif çim halı devamlı temiz tutulmalıdır

Suni çim, doğal çime oranla bakım gerektirmemesi ve sulama masraflarına neden olmaması nedeniyle tercih edilmektedir. Sentetik çim ya da suni çim günümüzde sadece halı sahalarda, stadyumlarda veya sportif alanlarda değil, dekoratif amaçlı da kullanılmaktadır. Bahçenize suni çim uygulaması yaptırarak yemyeşil bir ortama, kuruma, üzerine basılma sıkıntısı olmadan kavuşabilirsiniz.

Yeni nesil Suni Çim halılar özellikleriyle, bakımı zor ve pahalı geleneksel doğal çimler için mükemmel bir alternatif oluşturmaktadır. Bir daha asla çim biçmenize veya sulamanıza gerek kalmayacak. Suni çim halı sayesinde doğal çim zeminlerde olduğu gibi mevsimsel bakım, gübreleme ve ayıklama derdi ortadan kalkar. Ayrıca sentetik çimlerimiz her zaman yeni bir görünüm ve dayanıklılık sağlamak amacıyla yüksek UV korumalı olarak imal edilmektedir.Son yıllarda üçüncü nesil yani hem kum hem de granül dolgulu suni çim halı modellerinin piyasaya çıkması ile spor zeminleri bakımı çok daha kolay olan ve yıllarca kullanılabilen bu ürün ile hızlıca kaplanmaya başlandı. Spor sahalarının her çeşidi için özel bir suni çim halı modelimiz mevcuttur.Futbol suni çim halılarıtenis sentetik çim halı, çok amaçlı suni çim halı, golf suni çim zeminleri, ve diğer sporlar için çeşitlerimiz mevcuttur

Çim halı, doğal çimin alternatifi sentetik bir üründür. Kullanışlı ve kolay temizlenebilen, bahçeye ve balkona uygulanabilen doğal görünümlü modeller mevcuttur. Sportif amaçlı suni çim modellerimiz de mevcuttur.

Çim halı modellerimiz dekoratif kullanım için özel olarak üretilmiştir. 5mm hav boyundan 55mm hav boyuna kadar doğal çim görünümlü özel çim halı modelleri Türkiye’de sadece Reform Sports’ta. Bahçe suni çim modelleri doğal çimi aratmayan bir görünüme sahiptir.

Dekoratif Çim Halı Modelleri

Balkon ve bahçe için üretilmiş özel yapay çim modellerimiz ile hayatınızı kolaylaştırıyoruz. Doğal görünümlüsünden halı görünümlüsüne kadar iç ve dış mekan uyumlu ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. Fiyatlar için lütfen iletişime geçiniz.

 

Garden Dekoratif Suni Çim Halı

İplik Türü: Monofilament Çok Renkli
Hav Yüksekliği: 18-24-30-36-42-48-55mm
Görünüm: Doğal Çim Görünümünde
Kullanım Alanları: Bahçe, Balkon, İç ve Dış Mekan

 

im halı, iplik olarak yeşilin tonlarında sentetik fibrile veya monofilament iplikler kullanılan, 5mm ve 55mm arasında hav boyuna sahip tufting makinelerinde dokunan halı türüdür.

İplikler taban bezi üzerine dikilerek istenilen boyda kesilir, ardından lateks taban kaplaması uygulanır. Bu sayede çok daha dayanıklı olan Çim Halı modellerimiz iç mekan ve dış mekan kullanımına uygundur.

Çim halı kulanım alanları dekoratif ve sportif olarak 2 ana kategoriye ayrılmaktadır.

Dekoratif Çim Halı: 

Dekorasyon ve peyzaj amaçlı kullanılan çim halılarımızın hepsi dolgusuz ve hemen kullanıma hazır halde satılmaktadır. 5mm ve 15mm hav boylarında düz dekorasyon ucuz çim halı modellerimizden 18mm ve 55mm arasında hav boylarında üretilen doğal çim görümlü monofilament modellerimize kadar geniş bir peyzaj ürün yelpazemiz mevcuttur.

Bahçe, balkon ve benzeri alanların şekline uygun hale getirmek için bir maket bıçağı kullanmak yeterlidir. Büyük alanlara yapılan uygulamalarda ek yerlerinden birleştirmek gereklidir. Bu konuda montaj ekibimiz destek vermektedir.

Doğal Çim Görünümü Nasıl Elde Ediliyor?

Doğal çim görünümlü çim halı modellerimizi monofilament iplikler ile tasarladık. Monofilament iplikler yeni nesil, daha dayanıklı ve tamamen çim görünümündedir. Zeytin yeşili ve doğal yeşil renklerde iki renk iplik kullanımı yanı sıra aralarda hem dolgu hem de doğal çim görünümü veren kıvırcık sarı renkli iplikler kullanılmaktadır.

Dekoratif Çim Halı Kullanım Alanları

  • Bahçe çim halı modelleri
  • Balkon çim halı modelleri
  • İç mekan çim halı modelleri
  • Duvar çim halı kaplama uygulaması
  • Vitrin çim halı uygulamaları
  • Stüdyo suni çim uygulamaları
  • Vip Kırmızı çim halı uygulamaları
  • Puzzle çim halı modelleri
  • Sarı, gri, mavi renklerde çim halı uygulamaları

Sportif Çim Halı:

Sportif amaçlı kullanılan suni çimlerimizi 3 ana grupta inceleyebiliriz. Dolgusuz, kum dolgulu ve 3. jenerasyon olarak bilinen kum ve granül dolgulu spor yapay çim modelleri Reform Sports Ar-Ge bölümü tarafından geliştirilmiştir.

Sportif  Çim Halı Kullanım Alanları

  • Dolgusuz futbol ve çok amaçlı çim halı
  • Dolgusuz golf çim halı modelleri
  • Kum dolgulu tenis çim halı modelleri
  • Kum dolgulu çok amaçlı suni çim halı modelleri
  • Kum ve granül dolgulu halı saha suni çim modelleri
  • Kum ve granül dolgulu profesyonel futbol çim halı modelleri
  • Kum ve granül dolgulu hokey ve rabi çim halı modelleri

Spor Zemini Olarak Çim Halı Genel Özellikleri Nelerdir?

Spor zeminlerinde kullanılan suni çim modelleri spesifik olarak branşa özel tasarlanarak üretilmektedir. Örneğin golf için çok sık dokunmuş, golf topuna vuruşu engellemeyecek 13mm ve 15mm gibi kısa hav boylarında yoğun ve kolay temizlenebilen özel bir halı üretilmektedir.

Tenis kortları için ürettiğimiz modellerimizde tenis topunun yerden hızlıca sekebilmesi için silis kum dolgu kullanıyoruz ve 18mm ila 30mm arasında ürettiğimiz sentetik çimleri kullanıyoruz.

Futbol kategorisine geldiğimizde ise halı saha ve profesyonel olarak ikiye ayrılan ürün gamımız mevcuttur. Halı sahalar için 40mm ekonomik çim halı modellerimiz de aynı görünüme sahiptir.

Spor için üretilmiş suni çim modellerimizi www.cimhali.com.tr den bulabilirsiniz.

Çim Halı Kullanışlı mı?

Çim halı bahçe ve balkon için ya da aklınıza gelebilecek her türlü iç ve dış mekanda oldukça kullanışlıdır. Kolay montajlanır, küçük ve düz alanlarda kendi kendinize montajını yapabilirsiniz. Bir maket bıçağı ile kolayca şekil verebilirsiniz.

Çim Halı Nasıl Temizlenir?

Kirlendiğinde kolayca temizlenebilen bir üründür. Her türlü süpürge ile süpürebilirsiniz. Ayrıca istediğiniz gibi yıkayabilirsiniz.

Spor alanlarında granül ve kum dolgusu olduğu için süpürmek yerine dal, yaprak ve çöp gibi şeyleri el ile temizlemek daha sağlıklı olacaktır.

SHARE

  •  
  •  
  •  

Reform Sports Spor Sahaları ve Spor Zeminleri Yapımı

Modern tesislerde "suni çim halı" üretimi, açık ve kapalı "halı saha yapımı", tenis kortu yapımı, basketbol sahası yapımı, çok amaçlı saha yapımı, spor zeminleri; tartan pist epdm akrilik poliüretan zemin, spor ekipmanları satış montaj ihracat ve dahası

 

Biçme Yok, Sulama Yok!

Yüksek mühendislikle üretilen SB GRASS Suni Çim Halılarının birçok özelliği ve faydası vardır. Ayrıca yeni nesil Sentetik Çimlerimiz özellikleriyle, bakımı zor ve pahallı geleneksel doğal çimler için mükemmel bir alternatif oluşturmaktadır. Susuzbahçe ile bir daha asla çim biçmeye veya sulamaya gerek kalmayacak. SB Grass suni çim halı sayesinde doğal çim zeminlerde olduğu gibi mevsimsel bakım, gübreleme ve ayıklama derdi ortadan kalkar. Ayrıca sentetik çimlerimiz her zaman yeni bir görünüm ve dayanıklılık sağlamak amacıyla yüksek UV korumalı olarak imal edilmektedir.

Yeşil Dostu Teknoloji

Peyzaj ve spor zeminlerimizi geliştirirken çeşitli kalite testleri kullanılarak ve kapsamlı araştırmalar yaparak doğal çim tecrübesini maksimuma ulaştırmayı hedefledik. Peyzaj çözümlerimiz doğal çim görünümünde olmakla birlikte, konforu ve düşük maliyetli birlikte sunar. Suni çim halılarımız zor çevre şartlarına dayanmak üzere tasarlanmış polietilen liflerden yapılmaktadır. Ayrıca peyzaj ürünlerimiz sayesinde su tasarrufu sağlayabilir ve pestisit kullanımını ortadan kaldırabilirsiniz. Böylece ekosisteme çok büyük zarar veren bu ilaçların kullanımı azalmış olacak ve bununla birlikte su kaynakları da korunmuş olacaktır.

SUNİ ÇİM HALI

Suni Çim Halı

Suni Çim Halı, taban bezi üzerine sentetik fibrile ipliklerin dikilmesi ve halının arka tarafında lateks uygulanması ile yapılır. Gerçek çim görüntüsüne sahiptir. Polietilen ve Polyamid ipliklerle gerçek çim rengi ve görüntüsüne sahiptir. Kaygan değildir. Kaymayı engeller.

Çim halı, her zaman istenilen sonuçların alınamaması nedeniyle doğal çime alternatif olarak üretilmiştir. Çim halıgünümüzde pek çok alanda kullanılmaktadır. Özellikle bakım kolaylığı, düşük maliyeti ve zaman tasarrufu ile kullanıcıların tercih nedeni olmaktadır. Çim halının kullanım ömrü uzundur. Tüm hava şartlarına karşı son derece dayanıklıdır.

Suni Çim, özel taban bezi üzerine dikilmiş sentetik yeşil fibrile veya monofilament ipliklerin belirli hav boylarında kesilmesi ile dokunur. Dokuma işleminden sonra taban bezinin arkasına lateks kaplama yapılarak dokunan sentetik ipliklerin halıya sıkıca bağlanması sağlanır. Geçirgendir,  yıkandığı da su giderinden arıtılabilir.  Polietilen ve Polyamid ipleri, güneş ışığının etkisine dayanıklıdır. Uzun süre renk kaybı yaşamaz.

Suni Çim Halı Fiyatları

Suni çim fiyatları, açık veya kapalı halı saha yapımı fiyatları, çeşitli yapay çim uygulamaları için ve ürünlerimiz arasında seçim yapmak için bizi  +90 212 656 12 65  nolu telefondan arayarak profesyonel yardım alabilirsiniz.

Suni Çim fiyatları ve modelleri hakkında bilgi almak için bizden teklifi isteyin!

Sulama maliyeti, biçme işlemleri ve bu işlemlerde yaşanan zaman kaybından ötürü doğal çimlerin yerini artık sentetik çim alıyor. Doğal çimlere alternatif olarak üretilen suni (yapay)çim halılar hem uygun fiyatı hem de kullanım kolaylığı açısından daha sık tercih ediliyor.

 

Sentetik Çim Dayanıklılığı

Doğal görünümlü peyzaj amaçlı suni çim halılar teknolojinin gelişmesiyle birlikte bahçe, teras, balkon ve kış bahçesi gibi alanlarda kullanımı daha popüler hale geldi. Suni çim her türlü hava şartlarında yüksek performansla kullanım imkânı sağlamsı ile doğal çimlerden bir adım öne çıkıyor. UV ışınlarına karşı dayanıklı, soğuğa karşı dirençli olmasının yanı sıraalev almaz özelliği ile suni çimler emsallerinden bir adım öne çıkartıyor. Su geçirgenliği maksimum seviyede olan yeni nesil çim halılar ile zeminde ısıtma sistemi bile uygulanabilir.

 

Peyzaj İçin Doğru Tercih: Suni Çim

Sentetik çim halılar;  bahçe düzenlemeleri kadar dekor amaçlı iç mekân kullanımına da uygun olarak da üretiliyor. Peyzaj amacıyla alışveriş merkezlerinde, havaalanlarında, otellerde, golf sahalarında, parklar ve dinlenme yerlerinde, sokaklar ve meydanlarda, okullarda, yüzme havuzlarının çevrelerinde halıları gönül rahatlığı ile suni çim halıyı tercih edebilirsiniz. Çim halılar dış mekânlarda kullanılan ürünler ile tozu üzerinde toplarlar. Sentetik çim üzerinde ise ürün üzerindeki pislikler manuel olarak uygun bir fırça yardımı ile ya da kullanımı uygun elektrik süpürgesi ile yabancı maddelerden temizlenebilir.

Sentetik Çim Halı Özellikleri

 

  • Her mevsim kullanıma uygundur.
  • Dayanıklıdır.
  • Koku yapmaz.
  • Temizliği ve bakımı kolaydır.
  • 11 yıl kadar UV dayanımı vardır.
  • Su tutmaz.
  • Bakteri barındırmaz.
  • Uygun fiyatlıdır.

 

Suni Çim Halı İçin Güvenlik Ve Konforun Önemi

Yapay çim halı 11 yıla kadar UV  dayanımı ile yaşam alanınızın daha az zarar görmesini sağlar. Su geçirgenliği ile de su baskını ve sel gibi doğal afetlerin yanında kullanılan suni çimin ömrünü uzatmış olur. İç ve dış mekân projelerinde güvenle kullanılabilen yapayçim halılar, bugün spordan okullara, restoranlardan bahçelere, ofislerden havalimanlarına kadar farklı dekor uygulamalarının olduğu yaşam alanlarında da çözüm ortağı olmaya devam etmektedir.

 

Spor İçin En İdeal Seçim Sentetik Çim

Günümüzde, halı saha zemininde çoğunlukla yapay çim halı kullanılmaktadır. Gün geçtikte, yeni nesil çim halıların uzun ömürlü oluşu ve bakım masraflarının doğal çime oranla daha düşük olması sebebiyle kullanım oranını arttırmıştır. Fakat halı saha yapımında dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. 

 

Suni Çim İle Halı Saha Zemin İnşa Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Halı sahanın etrafına aplikasyon sırasında belirlenen köşe kazıkları çakılmalı ve sahanın dış ortamla irtibatının kesilebilmesi için kotlara uygun beton duvar üretimi yapılmalıdır.
  • Yağışlı havalarda saha yüzeyindeki suyun tahliyesi için kazılmış drenaj kanalları içine özel delikli borular yerleştirilmelidir.
  • Tahliye noktalarına bağlanan bu borularla suyun dışarı atılması sağlanmalıdır.
  • Saha yüzeyine 15 cm. yüksekliğinde 3-4 numara iri kırma taş dolgusu yapılmalı bu katmanın üzerine de 1-2 numara tabir edilen ince kırma taş dolgusu atılmalıdır.



Çim halıda EN KALİTELİ ÜRÜNLER EN UYGUN FİYATLAR bilgi için lütfen bize ulaşın.. www.cimhali.com.tr