Bekleyin

Suni Çim Fiyatları Hangi Faktörlere Göre Belirlenir?


 

 

ÇİM HALI fiyatları

Çim halı fiyatları pek çok faktöre göre değişiklik gösterebilmektedir. Peki, suni çim halı fiyatları arasında değişime neden olan faktörler nelerdir?

Suni çim halı, tek bir alanda kullanmanız için üretilmemektedir. Üstelik kullanımının son derece pratik olması özellikle tercih edilmesini sağlıyor. Doğal çime göre daha çok tercih edilmekte olan suni çim futbol sahalarında daha çok tercih edilmektedir. Üstelik hava şartları ne olursa olsun yıpranmamakta olan sentetik çim halı sulama gerektirmediği için  bu maliyetinizi de ortadan kaldırmaktadır. Peki, sentetik çim halı futbol sahaları dışında nerede kullanılabilir?

Çim halı, futbol sahaları, tenis kortları ve diğer spor alanlarının dışında ev bahçesi, otel bahçesi, cafe bahçeleri, teras ve balkon gibi mekanlarda kullanılabilmektedir.

Hav Boyuna Göre Suni Çim Halı Fiyatları

sentetik çim halı

Suni çim halı fiyatlarının değişmesini sağlayan ilk kriter çimin hav boyutudur. Havda kullanılmakta olan ipliğin çeşidi de sentetik çim halının sadece fiyatını değil kalitesini de etkilemektedir. Çim halı hav boyutları 6 mm ile 60 mm arasında değişim göstermekte olup 6 mm ile 15 mm arasında hav boyutu ile üretilmekte olan çim halıları dekoratif çim halı, 15 mm ile 55 mm arasında hav boyutu ile üretilmekte olan çim halıların ise iş yeri önü, teras, balkon, cafe bahçeleri ve çeşitli organizasyonlar için üretilmiş estetik çim halı modelleri mevcuttur.

Futbol sahaları için tercih edeceğiniz çim halılar ise 55 ila 60 mm arasındaki hav boyutlarında üretilmektedir. Hav boyutlarına göre çim halı fiyatlarının değişmesinin nedeni her mm’nin çim halının dayanıklılık ve dokuma sıklığını değiştirmesinden kaynaklanmaktadır.

 

İplik Türüne Göre Suni Çim Halı Fiyatları

çim halı

Suni çim halı fiyatları, iplik türüne göre de değişim gösterebilmektedir. Çim halılar tek iplikten üretilmemekte olup halının daha doğal bir görünüme sahip olabilmesi için çimlere aralıklı olarak farklı sentetik çim halı ipleri eklenmektedir. Sentetik ipler sayesinde daha doğal bir görünüm kazanmakta olan çim halılar hem de daha dolgun görünmektedir.

Çim halı içerisine eklenmekte olan sentetik ipler, ipin çeşidi ve kullanım sıklığına göre maliyetin artmasına neden olmaktadır. Bu neden ile de çim halıya eklenen her sentetik ip için fiyat artış göstermektedir.

İplerin içeriği, fibrile, omurgalı ve monofilament gibi farklı türlerde üretilmektedir. Çim halıların görünümüne ve dokusuna doğallık eklemekte olan yapay ve sentetik maddelerin, değişik kalınlıktaki monofilament ve fibrile ip çeşitleri halıda ne kadar sık kullanılırsa halı görünümü o kadar doğal olur. Ancak bu iplerin kullanımı aşırı olduğunda halı da bozulma meydana gelebilmektedir. Bu neden ile halınız doğal görünsün diye üreticiye böyle bir istemde bulunmamalısınız.

 

Suni Çim Yan Malzemeleri

50 mm extra doga çim halı

Çim halı fiyatlarında meydana gelen değişimin bir diğer nedeni ise uygulama aşamasında etkili olan yan malzemelerdir. Alacağınız sentetik çim halının dilediğiniz bölgeye yerleştirilebilmesi için özel yapıştırıcıların kullanılması gerekmektedir. Çim halı üretimi esnasında her ne kadar talep ettiğiniz bölge dikkate alınıyor olsa da maalesef yine de halıların birleştirilmesi gerekebilmektedir. Bu birleştirme işlemi yapılırken helmetin bezi kullanılır ve bu durum çim halı maliyetinizi etkiler. Ayrıca uygulama aşamasında kum ve granül dolgu yapılabilmektedir. Kum ve granül dolgu esnasında halının hav boyutunu dikkate almak çok önemlidir. Granül ve kum dolgunun halının doğal görünümünü etkilediğini bilmelisiniz. Ancak granül dolgunun ekonomik modelleri de bulunmaktadır. Dilerseniz bu modeller arasından tercih yaparak çim halı maliyetinizi düşürebilirsiniz.

 

Suni Çim Halı Kullanım Alanları Ve Avantajları Nelerdir?

50 mm yapay çim halı

Suni çim halı kullanım alanları her geçen gün artış göstermekte olup talebe uygun modelin bulunabileceği en kaliteli çim halılar arasında yer almaktadır. Farklı kullanım alanları olduğu gibi özelliklerinden yararlanılabilecek pek çok da alan bulunmaktadır. Fakat farklı kullanım alanları için katlanacağınız maliyetinde farklı olacağını bilmelisiniz.

Sentetik çim halıların hiç şüphesiz en önemli özellikleri bakım ya da sulama gerektirmiyor olmasıdır. Olumsuz hava şartlarında dahi doğal çim ile kıyaslandığında etkilenme oranı minimum düzeyde olup yağmur veya kar gibi hava koşulları nedeni ile ıslanmış olsa dahi en kısa süre de kuruyarak yıllarca aynı kalitede kullanılabilir.

Çim halı kullanım alanlarının farklılık göstermesi her yerde değerlendirilebiliyor olmasını sağlar. Futbol sahalarında dahi kullanılabilmekte olan bu model çocuk oyun park, bahçe balkon, cafe ya da bahçe gibi yerlerde dahi görülebilmektedir. Önemli olan ihtiyacınıza en uygun ürünü bularak doğru uygulamayı yaptırabilmektir.



Çim halıda EN KALİTELİ ÜRÜNLER EN UYGUN FİYATLAR bilgi için lütfen bize ulaşın.. www.cimhali.com.tr